expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin 

90% zboží

doprava-img
Doprava ZDARMA 

při nákupu od 2 250 Kč

darcek-img
Pečlivě balíme 

aby balík došel v pořádku


Jak připravit auto na zimu?


Ani se nenadějete a je zde podzim, kdy se bude třeba připravit na zimní období. To ovšem neznamená jen obměnu šatníku, ale zavítat byste měli i do své garáže. V tomto článku se společně podíváme na to, jak připravit své auto na zimu a na nic nezapomenout.



1.    Přezutí pneumatik

První věc, kterou bys měl před zimou udělat, je vyměnit letní pneumatiky na autě za zimní pneumatiky. Kdy je však na to správný čas? Pokud se průměrná denní teplota pohybuje pod hranicí 7°C, pak by si měl přezout pneumatiky. Nic se však nestane, pokud tak učiníš dva týdny předtím. Obecně lze říci, že zimní pneumatiky by si měl mít nasazeny od listopadu.

2.   Kontrola autobaterie

Autobaterie by měla být na zimu dobře připravena a proto na podzim nevynechej její kontrolu. V zimě se totiž zvykne baterie vybíjet mnohem rychleji. Proto pokud jezdíš při velmi nízkých teplotách a na krátkých trasách, měl bys občas absolvovat delší jízdu, abys stihla baterie dobít. Máme pro vás dobrou zprávu, připravili jsme si pro vás širokou nabídku výběru autobaterií.

3.   Kontrola kapalin

Kromě autobaterie je třeba zkontrolovat také provozní kapaliny. Jde zejména o chladicí směs, která by měla mít dostatečně nízký bod mrazu. Dále je to také kapalina do ostřikovačů, která by měla být zimní. V případě potřeby je vhodné vyměnit i samotné stěrače. Kapaliny doporučujeme

4.   Základní výbava

Během zimních měsících na cestách by u tebe neměla chybět ani základní zimní výbava do každého auta. Jde zejména o škrabku na sklo, smetáček na očištění auta od sněhu, řetězy na pneumatiky a pokud ti zvýší místo, do kufru si můžeš přibalit i malou lopatu. Nikdy nevíš, kdy budeš potřebovat její pomoc ty, nebo jiný účastník silničního provozu.

Heuréka, zákazníci jsou s námi spokojeni

Katalog produktů
expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin  90% zboží
doprava-img
Doprava ZDARMA  při nákupu od 2 250 Kč
darcek-img
Pečlivě balíme  aby balík došel v pořádku